• Familie Bos
  Familie Bos
 • Onze kinderen
  Onze kinderen
 • Marloes en Jasper
  Marloes en Jasper
 • Varen met de sloep
  Varen met de sloep
 • Park Allemansgeest
  Park Allemansgeest
 • Jasper aan het roer
  Jasper aan het roer
 • Ilja en Rene Bos
  Ilja en Rene Bos
 • Kust Bonaire
  Kust Bonaire Curacao 2009
 • Beach Bonaire
  Beach Bonaire Curacao 2009
 • Ondergaande zon
  Ondergaande zon Curacao 2009
 • De Handelskade
  De Handelskade Curacao 2009
 • Zoutbergen Bonaire
  Zoutbergen Bonaire Curacao 2009
 • Boca Table
  Boca Table Curacao 2009
 • Beach Curacao
  Beach Curacao Curacao 2009

Donderdagochtend worden we om 7:15 uur opgehaald door Judith. Gelukkig mooi op tijd want er staat een behoorlijke file op het eiland. Om 8:10 zijn we bij de luchthaven wat normaal gesproken misschien nog geen half uur tijd kost. We checken de bagage in, gaan door de douane, betalen de belasting en gaan dan naar de gate. Daar moeten we heel even wachten en dan kunnen we naar het vliegtuig! Altijd leuk zo'n klein vliegtuig waar je gewoon lopend over de luchthaven naar toe gaat. 

lopen-naar-vliegtuigvliegtuig-naar-bonaire
Het is een vliegtuig waar 48 man in kunnen. We moeten ook hier weer een immigratieformulier invullen en daar is Ilja ongeveer de hele vlucht mee bezig geweest, want na een kwartier ga je alweer landen. 
bastian-in-vliegtuig
jasper-uit-vliegtuig
Op Bonaire moeten we even bij de douane wachten, Bastian gaat als eerste en die heeft alle bagage al van de band afgehaald. Daarna door naar de bagagecheck die in dezelfde ruimte is. Alle bagage ook de koffers moeten hier door heen! Michiel staat ons aan de andere kant van de wand al op te wachten en brengt ons naar onze accomodatie. Daarna gaan we mee naar zijn huis om een kopje koffie te drinken.
Na de koffie gaan we even met Michiel naar de supermarkt om wat boodschappen voor de lunch te halen. Daarna brengt Michiel ons naar onze accomodatie: Lizard Inn en gaan we lunchen. Na de lunch regelen we een huurauto en gaan we een stukje rijden naar een strandje. 
We komen langs het huis van tante Juja die helaas op dit moment in Nederland is. Er is helemaal niemand alleen de hond loopt rond (we hopen maar dat die eten krijgt van iemand). Dit is wel heel anders dan Curacao! Veel rustiger. We gaan naar 1000 steps waar we met de oom van Ilja 13 jaar geleden ook zijn geweest maar allen boven aan de trap hebben staan kijken, nu duiken we lekker de zee in!
trap-1000-steps
kids-1000-steps
We blijven niet te lang want de zon is hier uiteraard behoorlijk scherp. We besluiten om wat te gaan drinken bij de boulevard van Kralendijk bij Kareltjes.
ilja-bij-kareltjes
Daarna rijden we een rondje over het zuidelijke deel van Bonaire en komen we langs de pekelmeren en de slavenhuisjes.
pekelmeer
kids-slavenhuisje
's avonds gaan we eten bij Rum Runners ons aanbevolen door de eigenaren van de Lizard Inn. Dit is echt prachtig, lekker eten, ondergaande zon, relaxed muziekje, genieten dus!
eten-bij-rum-runners-bonaire
ondergaande-zon-rum-runners
marloes-en-bastian-rum-runners
De volgende dag doen we 's ochtends rustig aan, Ilja en Rene doen wat boodschappen en we lunchen met broodjes knakworst. 's middags om 13:15 komt Michiel ons ophalen en brengt ons naar de duikschool waar Bastian een introductieduik gaat doen. WIj gaan door naar het strand vlakbij de landingsbaan van de luchthaven waar Bastian later in de zee gaat duiken.
strand-bonaire
strand-met-michiel
bastian-klaar-voor-duiken
bastian-diepzeeduiken
's Avonds maken we macaroni en eten we bij de Lizard Inn. Bastian is moe van het duiken en gaat vroeg naar bed, wij gaan nog even wat drinken op de pier.
De volgende dag doen we heel rustig aan en blijven we bij de Lizard Inn. Beetje zwemmen, verslag schrijven, lezen, puzzelen, op de Nintendo spelen. Rene gaat samen met Michiel boodschappen doen voor de barbeque en Suzanne komt bij ons zwemmen en op de Ninetendo spelen. Het is nu bijna 15:00 en over een uur gaan we naar Michiel om daar te barbequen.