• Coca Cola
  Coca Cola Amerika 2007
 • Sea World
  Sea World Amerika 2007
 • Huurauto
  Huurauto Amerika 2007
 • Cocoa Beach
  Cocoa Beach Amerika 2007

Alles verliep volgens plan, we waren zelfs ruim te vroeg op het station van Voorschoten. In Leiden moesten we overstappen op de sneltrein naar Schiphol, maar toen we in Leiden uitstapten werd er al wat om geroepn wat we niet helemaal verstonden. De sneltrein naar Amsterdam zou niet langs Schiphol gaan, maar via een omleiding. Er zou een andere trein komen die naar Schiphol zou gaan. Eenmaal ingestapt in deze trein en met ons nog vele anderen(!), werd er omgeroepen dat de trein niet verder dan Hoofddorp zou gaan. Hoofddorp ligt dat nou voor Schiphol..? Ja! Snel die trein weer uit. Er stond nog een trein die naar Schiphol zou gaan, maar ook die ging niet. We hebben 1 seconde na gedacht en zijn zo snel mogelijk naar de taxi's gelopen. Er stond een busje klaar waar 8 personen in konden. Wij waren ongeveer de eersten die daar aankwamen, achter ons liep een jongen die om 9:30 z'n vliegtuig moest halen naar Moskou en die wilde graag met ons mee. De kosten van een rit zouden nl. 70 a 80 euro worden. Tijdens het inladen van de koffers hebben we nog een stelletje gevonden die wel mee wilden met ons. Zo kwamen de kosten op 10 euro per persoon. Volgende keer toch maar een taxi huren vanaf Voorschoten voor 35 euro?? Van de taxichauffeur hoorden we dat er een brand was in de Schipholtunnel en dat er geen treinverkeer was tussen Leiden en Schiphol. Iedereen wordt dan opgetrommeld, zo ook onze taxichauffeur die normaal gesproken op kantoor zit.

Wij waren in ieder geval mooi op tijd op Schiphol: 8:15. Nog even tijd voor een kopje koffie voordat we naar de gate gingen.
koffie drinken schiphol

De vlucht vertrok 20 minuten te laat dus het zou iets krapper worden op Gatwick, waar we ruim 2 uur hadden om over te stappen. Nadat we door alle strenge beveiligingschecks waren gegaan moesten we nog even wachten. Het boarden verliep allemaal voorspoedig. Nog 4 minuten en we zouden vertrekken....maar we vertrokken niet!? Na een tijdje bleek dat er iemand onwel was geworden aan boord en dat deze passagier niet mee zou gaan. Uiteindelijk vertrokken we pas een uur later! Bleh! (Bijna) niets is erger dan een uur stil te zitten in een vliegtuig terwijl je niet verplaatst.
vliegtuig

De rit van 9 uur was lang en vermoeiend. De verzorging aan boord was goed, we kregen al snel een 3-gangen diner en aan het eind nog een broodje met vers fruit en chocoladecake. Lokale tijd 17:20 uur landden we, voor ons was het inmiddels half één 's nachts. Bastian en Marloes hielden het goed vol. Jasper die had het zwaar. De douane ging gelukkig lekker snel. Toen we aan de beurt waren bleek dat we de onderkant van de groene kaarten niet ingevuld hadden, dus we moesten weer terug in de rij om dit alsnog in te vullen. Na nog even wachten werden we geholpen door een heftig smakkende douanier. Ilja, René en Bastian moesten de linker- en rechterwijsvinger in de vingerscan houden en er werd met een webcam een foto gemaakt. Bij René ontbreekt aan z'n rechtwijsvinger het bovenste vingerkootje, daarvoor in de plaats mocht hij een andere vinger gebruiken. De man zei wel dat hij voortaan altijd als hij naar Amerika gaat dezelfde vinger moet gebruiken omdat hij anders 5 uur nodig zal hebben om door de douane te komen. OK, dat weten we dan ook weer. Snel door naar de bagage. Alle koffers zijn er gelukkig. Met de koffers door de aangifte van goederen. Dat ging heel snel, we konden gewoon doorlopen. Het volgende punt moesten we de koffers weer afgeven voor de bagagecheck. Wijzelf werden ook gecontroleerd, dus alle riemen, schoenen, horloges en handbagage weer op de band. En daarna je weer aankleden! Waar zullen de koffers nu zijn? Oh, we moeten nog 1500 mijl naar de bagageclaim. Gelukkig is er een metro! Je vraagt je vervolgens af hoe die koffers zo snel ook daar komen, want de metro ging best snel en de koffers kwamen iets na ons aan. We hadden de autoverhuur bedrijven inmiddels al gezien, vlakbij de bagageclaim. Ook hier werden we weer snel geholpen. Nadat we op een aantal standaardvragen (o.a. is deze auto wel groot genoeg voor jullie? extra road assistence nodig?) geantwoord hadden dat alles goed was en we heel veel parafen hadden gezet op het huurcontract, werd ons gewezen waar de shuttle was die ons naar de auto zou brengen. De shuttle stond buiten al klaar. Oei wat is het heet! Nadat wij ingestapt waren vertrok de bus. We werden afgezet op een heel groot parkeerterrein met allemaal huurauto's. We hebben een kleine SUV gehuurd en er werd ons gewezen waar deze stonden. "Zoek er maar één uit. De sleutel zit er al in" Wauw! Wat een auto's!! (helaas hebben we hier geen foto van gemaakt). René dacht eerst een grote rode Jeep te nemen. Maar met z'n allen hebben we vervolgens gekozen voor een GMG Envoy. Zo nu op zoek naar het geboekte hotel. Oei, dat is lastig. Het is vlakbij, maar na 2 rondjes te hebben gereden, toch maar de Tom Tom uit de koffer gepakt die we van Cor mochten lenen. Al snel waren we bij het hotel, Jasper was inmiddels in slaap gevallen in de auto. Mooi hotel, mooie kamer. Het is 20:00 (NL tijd 02:00) We gaan slapen!