top 01 logoOp 2 juni hebben we "Limburgs Mooiste" gefietst. Dit is een dag waarbij je een fietstocht maakt door het mooie en heuvelachtige landschap van Limburg. In de afgelopen twee jaar had ik deze tocht al gefietst en Ilja wilde dit jaar ook meefietsen. Je kan uit verschillende routes (lees ook: zwaartes) kiezen. We hadden gekozen voor 100 kilometer licht. Ook Pol en Bas (leden van het EPO-team) kozen voor deze tocht. Bob en Georg uit het EPO-team kozen voor de zware 105 kilometer.
route routeBlauw2007 Zaterdagochtend half zeven zijn we vertrokken naar Landgraaf in Limburg. Dat de tocht populair is blijkt wel uit de file die er stond bij de afslag Landgraaf op de snelweg. We kozen voor een volgende afslag en na wat zoeken hebben we de auto in een woonwijkje vlak bij de start kunnen neerzetten. Na het afhalen van de rugnummers zijn we om 10.00 uur begonnen aan de tocht.
001

De temperatuur liep op tot zo'n 25 graden met meestal zon. Na de eerste kleine beklimmingen en een lekke band bij Ilja kwam de eerste grote klim op de Cauberg in Valkenburg. Deze was pittig maar werd door iedereen redelijk vlot genomen.
004

Daarna volgden nog acht kleine en grotere beklimmingen. Het was leuk om te zien dat Ilja, in het eerste jaar en met slechts twee fietsbladen voor, op één na alle beklimmingen fietsend gehaald heeft. Petje af!! Gedurende de tocht was er op een drietal plekken een pleisterplaats waar je wat te eten of drinken kreeg. Het was een perfecte organisatie. Om 16.00 uur kwamen we over de finish in Landgraaf.
016

Daar wachtte een heerlijk glas Gulpener bier. Bob en George waren al eerder gefinisht en waren al naar huis gereden. Met z'n vieren hebben we als afsluiting nog wat biertjes gedronken.
017

Hierna gingen Bas en Pol richting Voorschoten. Wij hadden een kamer geboekt bij Van der Valk in Heerlen. Dit was een goede beslissing omdat we alle twee er aardig doorheen zaten. Het geplande lekker eten in Valkenburg werd eten in het hotel. Het was ook heerlijk!

Om 22.00 uur ging het lampje uit in de kamer.

Zondagochtend hebben we heerlijk op het buitenterras ontbeten. Zonder al te veel spierpijn, 22 graden en een overvloed aan eten was dit een ultiem vakantiegevoel.
019

Hierna hebben we op de weg terug verse asperges gekocht en om half één 's-middags waren we weer thuis.
 021
kijk hier voor meer foto's