triathlon 

2e Pinksterdag heeft René mee gedaan aan de 1/4 Triathlon van Woerden (1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen). In september is hij begonnen met hardlopen en deed hij mee met een aantal loopjes van het Zorg en Zekerheid Circuit, al snel is toen het plan gekomen om aan een kwart triathlon mee te gaan doen. Vorig jaar veel gefietst, nu veel aan het hardlopen en zwemmen heeft hij vroeger ook veel gedaan voor z'n judotraining. Zo gezegd, zo gedaan! Vandaag was dus de grote dag. De week ervoor nog even een wetsuit gekocht want de kans was groot dat je dat moest dragen tijdens het zwemmen. Zaterdag nog nieuwe fietsschoenen gekocht want de nieuwe die hij een tijdje geleden had gekocht knelden te veel. Zondag nog even oefenen met zwemmen met het wetsuit in de Vlietlanden. Op naar de grote dag! Vandaag rustig alles voorbereid om op weg te gaan naar Woerden. De Triathlon begon om 14:00 uur. René is om 11:30 uur vertrokken naar Woerden om op z'n gemak alles te kunnen verkennen en nog wat informatie in te winnen van andere deelnemers, het was tenslotte voor hem de eerste keer en de kneepjes van het vak kent hij nog niet!

Wij (Ilja, Marloes, Jasper, Rien en Lidi) als supporters zijn hem nagereisd met de trein. Om 14:00 uur kwamen we aan op het station en zijn toen snel naar het zwemparcours gelopen om nog een glimp hiervan op te vangen. De eerste waren inmiddels al gefinisht. Het was een prachtig gezicht om alle deelnemers in het water te zien zwemmen.

IMG 0753 
 IMG 0756
René hebben we niet het water uit zien komen, ze leken allemaal zo op elkaar, maar opeens zagen we hem bij z'n fiets staan, klaar om te beginnen aan de fietsroute van 40 km. De rondjes waren 10 km lang, we zouden hem dus vier keer langs kunnen zien komen. Op een gegeven moment begon het zo hard te regenen dat we tijdens het nuttigen van een drankje geschuild hebben in een tent bij de finish. Voor René was de regen ook wel behoorlijk zwaar. De kou van de regen sloeg aardig op z'n benen. Zodoende kwam hij met kramp in z'n benen van de fiets af. Het eerste rondje hardlopen was daardoor niet zo prettig.
 IMG 0762

 IMG 0764

Maar door zijn supporters die op verschillende plekken hem hebben aangemoedigd heeft hij zich erdoor heen gesleurd!

Na 2 uur en 41 minuten was dan er dan eindelijk de finish!!
 IMG 0768